Μανιτάρια αλά κρεμ

Μανιτάρια αλά κρεμ

Υλικά

  • 450 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 110 γρ. crème fraiche ή κρέμα γάλακτος με λίγο αριάνι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

 

Διαδικασία

Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με νωπό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει,  προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε να καλυφθούν με το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε.

 Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι και ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το εστραγκόν.

Ρίχνουμε την crème fraiche και μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για 2 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να δέσει ελαφρά.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα ζεστό πιάτο σερβιρίσματος.

 Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και σερβίρουμε αμέσως.